SLOVENŠČINA

Letos bomo s pripravami na maturo začeli v sredini februarja. Priprave bodo potekale v sproščenem, a produktivnem okolju, v katerem bodo naše predavateljice sistematično predelale celotno snov splošne mature. Zaradi manjšega števila dijakov v skupini se bodo naše predavateljice posvetile vsakemu posamezniku ne glede na raven predznanja. Priprave bodo potekale v obliki 20-urnega izobraževanja.

 

 

KJE: V predavalnicah hotela Stil (Litijska cesta 188 c, Ljubljana).

KDAJ: Začnemo v sredini februarja. Vsak teden po aktualnem urniku (priprave se bodo izvajale na terminih, na katerih bo največ prijav).

CENA: Za manjše skupine do 5 učencev ob pred prijavi le 119€.

KAJ: Vključuje 20-urno izobraževanje, izobraževalno gradivo za vsako predavanje posebej in coffee break pogostitev.

Na spodnji povezavi si lahko neobvezujoče zagotoviš svoje mesto na predavanjih. Izpolni elektronski obrazec, mi pa ti na e-mail pošljemo našo punudbo.

PREDPRIJAVA (predprijava je neobvezujoča)

Predavanja vas bodo dobro pripravila na maturo in vam pomagala tudi pri rednih šolskih obveznostih v 4. letniku. Kadarkoli lahko pripravite svoja vprašanja, na katera bomo skupaj našli odgovor. Pomembno je, da s pripravami začnete čim prej, saj slovnica in esej za odličen uspeh na maturi zahtevata redno reševanje vaj in pisanje kratkih sestavkov.

 

 

Teme, ki jih bomo obdelali pri slovničnem delu:

– besedila
– glasoslovje
– besedoslovje
– jezikovni priročniki
– besedotvorje
– oblikoslovje (besedne vrste)
– skladnja (stavčni členi in S-strukture)
– pravopis

Priprave na esej:

– teorija pisanja esejev
– nasveti za pisanje in razumevanje navodil
– glavne značilnosti maturitetnih del
– tedensko pisanje krajših besedil oz. esejev + popravljanje teh besedil in skupna debata o tem, kaj je dobro in čemu se izogniti na maturi

PREDPRIJAVA (predprijava je neobvezujoča)